Intelligens motorok

A WindowMaster új generációs intelligens motorokat használ, amelyek nem ejtik csapdába a használóikat

A WindowMaster Európa legnagyobb kényelmi szellőző rendszereket gyártó cége most olyan egyedülálló rendszereket kínál, amelyeknél minimális az esély arra, hogy a nyílás térben tartózkodó emberek csapdába essenek.

A WindowMaster NV AdvanceT olyan nyitórendszer, amely megfelel az Európai elvárásoknak. (EN 60335-2-103).

Egyre több iskolának és egyéb középületnek van olyan magán és mindenki által használt helysége, amely kényelmi szellőzéssel van ellátva. Gyakran előfordul, hogy az ablak odacsukja a gyerekek kezét vagy ujjait.

Hogy csökkentsék a baleseti kockázatot és megoldják ezt a problémát, sok helyen az építészeket arra kérték, hogy a motorvezérelt ablakokat legalább 2,5 méteres magasságba tervezzék, így az emberek nem érik el őket. Ez viszont sok helyen fejtörést okozhat a tervezőnek és a végeredmény előnytelen térkihasználás lesz.

A WindowMaster- féle NV AdvanceT ablakautomatizálás olyan egyedileg bejegyzett rendszer, ahol minden egyes motor, nyitásra és zárásra egyaránt használható. Az eszközökbe mikroprocesszorok vannak beépítve, amelyek érzékelik a nyitást és a zárást, és információt adnak akár egy 1 milliméter nagyságú tárgyról is, amely a zárás útjában állhat.

Ha egy tárgy vagy valakinek a keze, ujja az ablak bezárásának útjába kerül a motor pillanatnyi áramfelvétele, azonnal megnövekszik. Ezt a jelet a mikroprocesszor fogja, és azonnal megállítja a motort, így nem okoz komolyabb sérülést, és nem szorul be az illető keze.

Az Európai EN 60335-2-103 norma vonatkozik a biztonsági elektronikai eszközökre, amelyek kapukat, ajtókat, ablakokat vezérelnek. Ezek az új intelligens eszközök jól felhasználhatóak lesznek az új építésű épületek és a már meglévő felújításra váró épületek esetében egyaránt. A szerint fognak választani az építészek és szakemberek, hogy milyenek az elvárások az adott épülettel szemben és mekkora az esély a személyi sérülésre. WindowMaster NV AdvanceT ablakautomatizáló rendszere az egyetlen Európában, amely beépített funkcióként intelligensen felügyeli a bezárás zavartalan menetét.

Szinte 100% védelmet nyújt a mozgó ablakok, okozta sérülések ellen. A WindowMaster NV AdvanceT rendszer beépíthető a már meglévő ablakokba, ugyanúgy ahogyan az új építésű épületekbe. Működtethető sok fajta ablak típussal, az alul vagy felül bukó, oldalra nyíló, csúszó ablakok stb. A rendszer használható hő és füstelvezető megoldásokhoz is.